Eila Kaarresalo-Kasari julkaisi omaelämäkertansa "Jazztyttö"

entry-image

Eila Kaarresalo-Kasari julkaisi omaelämäkertansa "Jazztyttö" nuoren tytön unelmasta kokea Amerikan ihmemaa. Kirja on julkaistu Avioador kustannukselle.

Eila Kaarresalo-Kasarin omaelämäkerta nuoren tytön unelmasta kokea Amerikan ihmemaa, on juuri julkaistu. Innokas noviisi onnistuu pääsemään New Yorkin 1960-luvun jazz- ja elokuvapiireihin ja ystävystyy sellaisten nerojen kanssa kuten saksofonisti Ornette Coleman ja elokuvaohjaaja Elia Kazan.

Eila rakastui teini-ikäisenä James Deaniin, ja lähti häntä myöhemmin Amerikkaan etsimään. Deanin sijaan hän törmäsi tähden löytäjään ohjaaja Kazaniin, jonka kanssa syntyi 30-vuotinen ystävyyssuhde. Jazzkärpänen oli päässyt puraisemaan Eilaa jo kouluikäisenä ja tyttö ryhtyi haaveilemaan myös laulajattaren urasta. Näissä ympyröissä hän tutustui useisiin muusikoihin ja mm. Ornette Colemanista tuli monivuotinen liittolainen. Eila pyöritti sittemmin Helsingissä nuorten lahjakkuuksien suosimaa jazzklubia ja valittiin v. 2009 Suomen viralliseksi jazzdiggariksi.

Kommentoi