Ed Partykan kädenjälki näkyy UMO Helsingin kevätkaudessa

entry-image

UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellisena johtajana ja pääkapellimestarina työnsä aloittaneen Ed Partykan kädenjälki näkyy orkesterin kevätkauden 2020 ohjelmistossa. Partyka on luonut kausiohjelman rungon, minkä lisäksi hän sovittaa ja orkestroi musiikkia johtamiinsa konsertteihin. Partykan omia sävellyksiä kuullaan useissa nimikkokonserteissa.

Edward (Ed) A. Partyka (52) on yhdysvaltalainen, lähes 30 vuotta Euroopassa asunut ja tällä hetkellä Itävallassa vaikuttava pasunisti, säveltäjä, sovittaja, orkesterinjohtaja ja pedagogi. Partyka on työskennellyt useiden keskeisten eurooppalaisten big bandien, kuten saksalaisten hr-Bigbandin ja NDR Bigbandin sekä Wienin ja Zurichin jazzorkesterien kanssa vierailevana kapellimestarina, suunnittelijana ja sovittajana. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Bob Brookmeyerin, Carla Bleyn ja Robben Fordin kanssa ja johtaa omaa orkesteriaan Ed Partyka Jazz Orchestraa. Hän toimii Grazin yliopiston jazzosaston johtajana ja opettaa säveltämistä Luzernin ammattikorkeakoulussa Sveitsissä. Partyka tunnetaan korkealuokkaisena orkesterin harjoittajana ja orkesteriosaamisen kehittäjänä.

Kevään ohjelmiston kohokohta ovat Great Voices -konsertit, joissa UMO Helsingin solisteiksi saapuu nimekkäitä ja nousevia laulusolisteja eri puolilta maailmaa. Sarja käynnistyy 27. maaliskuuta, jolloin ensivierailunsa Suomeen tekee yhdysvaltalainen jazzlaulaja-lauluntekijä China Moses. Sarjan toinen konsertti kuullaan 23. huhtikuuta, kun UMO Helsinki Jazz Orchestran edessä nähdään brittiläis-nigerialainen soullaulaja ja lauluntekijä Ola Onabulé.

UMO Helsinki esiintyy maaliskuussa Savoy JAZZFesteillä yhdessä brasilialaisen laulaja-lauluntekijän Joyce Morenon  Konsertissa pureudutaan bossa novan isän, Antônio Carlos Jobimin musiikkiin. Lisäksi UMO Helsinki konsertoi keväällä 2020 ahkerasti sekä Helsingin että Tampereen G Livelabeissa; Helsingissä peräti neljä kertaa, Tampereella kahdesti.

Tutustu ohjelmistoon umohelsinki.fi

Kommentoi