Creative Music and Sound Workshop -kurssi Helsingissä 14.-15.3.

entry-image

Saksofonisti-säveltäjä Esa Pietilän musiikkikurssi "Creative Music and Sound Workshop" järjestetään maaliskuussa Helsingissä Kaapelitehtaalla. Kurssi soveltuu kaikille instrumenteille lähtötasosta huolimatta.

Creative Music and Sound Workshop on musiikkikurssi kaikille, jotka ovat kiinnostuneita luovasta ilmaisusta ja mm. improvisoinnista musiikkityylistä riippumatta: opiskelijat/harrastajat/ammattilaiset - kurssi sopii kaikille instrumenteille, laulajille sekä säveltäjille. Kurssin aiheina mm. miten yhdistetään sävellettyä ja improvisoitua musiikkia, kamarimusiikillinen yhtyetyöskentely, eri musiikkityylien yhdistely kuten klassinen, jazz, nykymusiikki, etno sekä äänikollaasien kanssa työskentely. Aikaisempaa kokemusta improvisoinnista ei osallistujilta edellytetä.Tapahtuma on kahden päivän intensiivikurssi, jossa harjoitellaan ja hiotaan ilmaisun ja yhtyesoiton eri osa-alueita, kuten esim. kommunikointia, improvisointia, sekä oman äänen etsimistä ja kehittämistä. Kurssin päätteeksi videoimme ja nauhoitamme kurssilla opittua materiaalia omaa käyttöä varten.

Kurssin opettajana toimii saksofonisti-säveltäjä-improvisoija Esa Pietilä www.esapietila.com joka on saanut huomattavaa kansainvälistä arvostusta projekteistaan, levytyksistään ja konserteista sekä mestarikursseistaan ympäri maailman. Pietilä on työskennelyt mm seuraavien huippuartistien kanssa.

Kurssin aiheina ovat mm:
Focal Breathing and Intonation: Tiedostamme ja opimme kontrolloimaan henkilökohtaista hengityksemme sykliä. Tämän kautta opiskelemme löytämään oman henkilökohtaisen ja uniikin äänemme, jollainen meissä kaikissa on, ja miten sitä voidaan hyödyntää yhtyetyöskentelyssä ja intonaatiossa.
Löydä oma äänesi ilmaisussasi
Rhythm, Melody and Dynamics (RMD - technique): 
Miten rytmi, melodia ja dynamiikat määritettävät sitä, miten esitämme ja ilmaisemme musiikkia. Tutkimme sekä sävellettyä musikkia että musiikkia jossa esiintyy yhtäaikaa sävellettyä materiaalia sekä improvisointia. Opettelemme luomaan uusia ja uniikkeja teoksia yhdistämällä edellä mainittuja elementtejä.
Non Linear Composition and Conducting Techniques: Kyseinen tekniikka esittelee tapoja säveltää musiikkia käyttämällä erilaisia graafisia notaatiotekniikoita yhdistettynä “Gesture Conduction” esiintymis- ja johtamis-tekniikkaan. Osallistujat kirjoittavat ja johtavat omia “spontaaneita” sävellyksiään kurssin ensemblen esitettäväksi. Improvisoinnin opiskelua (pienet ja isot yhtyeet)
Rytmin, harmonian, äänenvärien ja sointitekstuurien yhdisteleminen: Opettelemme säätämään sointitekstuureja ja kontrasteja yhtyetyöskentelyn kommunikaatiossa. Osio esittelee tekniikoita, joita voi oppia ainoastaan käytännön harjoittelun kautta. Opetellaan myös myös miten improvisoidaan täysin vapaasti ilman minkäänlaista ennakkosuunnitelmaa tonaaliteetista, harmoniasta tai rakenteesta.

CREATIVE MUSIC & SOUND WORKSHOP Päiväohjelma:

Lauantai 14. 03.
14:00 - 16:30 keskustelua, luento ja yhtyetyöskentely
16:30 – 18:30 ruokailua (esim. Kaapelitehtaan ravintola)
18:30 - 20:00 luento ja yhtyetyöskentely
20:00 – 20:15 tauko
20:15 - 22:00 yhtyetyöskentelyä

Sunnuntai 15. 03.
12:00 - 14:30 luento aiheena sooloesitykset & yhtyetyöskentely
14:30 - 15:00 lounas
15:00 - 17:00 yhtyetyöskentely & sooloesitykset
17:00 - 17.30 tauko
17.30 - 20:00 yhtyetyöskentely ja esitys/nauhoitus

Lisätietoa ilmoittautumisesta:

WORKSHOPIN KURSSIMAKSU 200 €. Ennakkoilmoittautumisena (sitova) ja kurssipaikan varausmaksuna maksetaan 100€ (50%) kurssimaksusta ennakkoon. Ilmoittaudu ennakkoon ja maksa varausmaksu TÄSTÄ. Loput kurssin osallistumismaksusta suoritetaan saavuttaessa paikan päälle.

Mikäli kurssilainen ei esteen sattuessa peru osallistumistaan kolmea viikkoa ennen kurssin alkua, 100€ varausmaksua ei palauteta. Viime hetken peruutus voidaan hyväksyä lääkärintodistuksella tai muulla virallisella force majeure selvityksellä. Tällöin varausmaksu voidaan palauttaa.

HUOM! Paikkoja kurssille on rajoitetusti (25 kpl), siksi kannattaa ilmoittautua ennakkoon.

Kommentoi