Creative Music and Sound Workshop Helsingissä lokakuun lopulla

entry-image

Saksofonisti Esa Pietilän suosittu Creative Music and Sound Workshop järjestetään Kaapelitehtaalla Helsingissä 26.-27.10

Musiikkikurssi kaikille, jotka ovat kiinnnostuneita luovasta ilmaisusta ja mm. improvisoinnista musiikkityylistä riippumatta. Tervetulleita ovat opiskelijat/harrastajat/ammattilaiset - kurssi sopii kaikille instrumenteille, laulajille sekä säveltäjille. Kurssin aiheina mm. miten yhdistetään sävellettyä ja improvisoitua musiikkia, kamarimusiikillinen yhtyetyöskentely, eri musiikkityylien yhdistely kuten klassinen, jazz, nykymusiikki, etno sekä äänikollaasien kanssa työskentely. Aikaisempaa kokemusta improvisoinnista ei osallistujilta edellytetä.Tapahtuma on kahden päivän intensiivikurssi, jossa harjoitellaan ja hiotaan ilmaisun ja yhtyesoiton eri osa-alueita, kuten esim. kommunikointia, improvisointia, sekä oman äänen ja ilmaisun etsimistä sekä hiomista.

Kurssin opettajana toimii saksofonisti-säveltäjä-improvisoija Esa Pietilä www.esapietila.com, joka on saanut huomattavaa kansainvälistä arvostusta projekteistaan, levytyksistään ja konserteista sekä mestarikursseistaan ympäri maailman. Pietilä on työskennelyt mm seuraavien huippuartistien kanssa: Esa-Pekka Salonen, Avanti! Kamariorkesteri, Santtu-Matias Rouvali, Juhani Nuorvala, Eero Hämeenniemi, Pori Sinfonietta, Lappeenrannan Kaupunginorkesteri, Mikkelin Kaupunginorkesteri, UMO Jazz Orchestra, Zagros Ensemble, Veli Kujala, Raoul Björkenheim, Iro Haarla, Markku Ounaskari, Olavi Louhivuori...

Pietilä on pitänyt mestarikurssejaan mm. seuraavissa oppilaitoksissa: University L´aval, Quebec City, Canada, Jamey Aebersold Jazz Program Studies, Louisville, Kentucky, USA, Bard College & Conservatory of Music, Hudson, NY, USA, Conservatory Scroppino, Trapani, Sicily, Italy, Conservatory Giuseppi Tartini, Trieste, Italy, Musichochschule Lucern, Switzerland, Reykjavik, FYI, Iceland, IASJ-Krakow, Poland, Privatuniversitet Wien, Austria, Rytmiska Konservatoriet Malmö, Sweden, Jazzdepartment of University of Graz, Austria.

HUOM! paikkoja kurssille on rajoitetusti (25 kpl), siksi kannattaa ennakkoilmoittautua. Linkki ilmoittautumisiin

Kurssin aiheina ovat mm:

Focal Breathing and Intonation
Tiedostamme ja opimme kontrolloimaan henkilökohtaista hengityksemme sykliä. Tämän kautta opiskelemme löytämään oman henkilökohtaisen ja uniikin äänemme, jollainen meissä kaikissa on, ja miten sitä voidaaan hyödyntää yhtyetyöskentelyssä ja intonaatiossa

Löydä oma äänesi ilmaisussasi" “Rhythm, Melody and Dynamics (RMD - technique)
Miten rytmi, melodia ja dynamiikat toimivat yhdessä määritettäessä sitä, miten esitämme ja ilmaisemme musiikkia, jossa esiintyy yhtäaikaa sävellettyä musiikkia sekä improvisointia. Tässä osiossa opettelemme luomaan uusia ja uniikkeja teoksia yhdistämällä edellämainittuja elementtejä ja aspekteja.

Non Linear Composition and Conducting Techniques
Kyseinen tekniikka esittelee tapoja säveltää musiikkia käyttämällä erilaisia graafisia notaatiotekniikoita yhdistettynä “Gesture Conduction” esiintymis- ja johtamis-tekniikkaan. Osallistujat kirjoittavat ja johtavat omia “spontaaneita” sävellyksiään kurssin ensemblen esitettäväksi. Improvisoinnin opiskelua (pienet ja isot yhtyeet)

Rytmin, harmonian, äänenvärien ja sointitekstuurien yhdisteleminen
Opettelemme säätämään sointitekstuureja ja kontrasteja yhtyetyöskentelyn kommunikaatiossa. Osio esittelee tekniikoita, joita voi oppia ainoastaan käytännön harjoittelun kautta. Opetellaan myös myös miten improvisoidaan täysin vapaasti ilman minkäänlaista ennakkosuunnitelmaa tonaaliteetista, harmonioista tai rakenteesta jne.

Lisätietoa ilmoittautumisesta:

Workshopin kurrsimaksu on 200 €. Ennakkoilmoittautumisena (sitova) ja kurssipaikan varausmaksuna maksetaan 100€ (50%) kurssimaksusta ennakkoon.

Ennakkoilmoittaudu ja maksa varausmaksu TÄSTÄ. Loput kurssin osallistumismaksusta suoritetaan saavuttaessa paikan päälle.

(Huom. mikäli kurssilainen ei esteen sattuessa peru osallistumistaan kolmea viikkoa ennen kurssin alkua, 100€ varausmaksua ei palauteta. Viime hetken peruutus voidaan hyväksyä lääkärintodistuksella tai muulla virallisella force majeure selvityksellä. Tällöin varausmaksu voidaan palauttaa.)

 LisätiedotEsa Pietilä info@esapietilaproductions.com / p. 0400-815007

Kommentoi