Blogi
entry-image

Ammattilaistapahtuman anatomia

Jazz Finland -festivaali järjestettiin Helsingissä 18. - 21.9.2014. Sen oli tarkoitus olla suurin koskaan järjestetty kansainväliseen promootioon tarkoitettu suomalaisen jazzin showcase, ja sellaisena se toteutui.


entry-image

Toimittaja Wif Stengerin top 10 suomalaiset jazzlevyt 2013 - 2014

Toimittaja, jazzharrastaja Wif Stenger on koonnut Jazz Finlandille oman top 10 -listansa vuoden 2013 ja alkukevään 2014 aikana ilmestyneistä kotimaisista levyistä. Osa artisteista esiintyy Jazz Finland -showcasessa, osa kiertää Suomea syksyllä Jazzliiton kiertueilla. Listalle mahtuu niin uusia tuttavuuksia kuin konkarijazzareitakin. Muun muassa The Guardianiin ja Jazz Journaliin kirjoittava Stenger povaa valitsemilleen artisteille kansainvälistä mainetta ja suosittelee näitä levyjä myös tutkimusmatkalle uuteen suomalaiseen jazzmusiikiin. Stenger suuntaa tekstinsä nimenomaan uusille kuulijoille ja pyrkii välttämään vaikeaselkoista analyysiä. Artikkeli on englanninkielinen.


entry-image

Suomijazz maailmalle 2014

"Myynti ja markkinointi kansainvälisellä kentällä vuonna 2014 pitää olla paljon mielikuvituksellisempaa.", kirjoittaa suomijazzin tämän hetken aktiivisimpiin taustavaikuttajiin kuuluva muusikko Jussi Fredriksson


entry-image

Young Nordic Jazz Comets -arvio All About Jazzissa

Toimittaja Henning Bolte arvioi koko Europe Jazz Networkin showcaseviikonlopun annin Norjan Trondheimissa 12. - 15.9. Osana artikkelia Bolte ruotii myös Young Nordic Jazz Comets -yhtyeitä, joiden joukossa loisti myös suomalainen, laulaja Kadi Vijan yhtye Kadi Quartet.


entry-image

Jazz Finlandin kasvot katsovat tulevaisuuteen

Jazz Finland avattiin virallisesti käyttöön 5.9. Helsingin Musiikkitalossa. Tilaisuudessa keskusteltiin myös suomijazzin tulevaisuudennäkymistä. Miten Jazz Finlandin kasvot, laulaja Aili Ikonen, trumpetisti Verneri Pohjola ja jazzmusiikin professori Jukkis Uotila kokevat uuden palvelun, ja mitä kentälle kaivattaisiin lisää?


entry-image

The Wiren Rob Young puhuu pohjoismaisen jazzin ennakkoluulottomuuden puolesta

Muun muassa brittiläiseen The Wire-musiikkilehteen kirjoittava toimittaja Rob Young kuunteli tämänvuotisia Young Nordic Jazz Comets -yhtyeitä ja päätyi artikkelissaan sivuamaan koko pohjoismaisen jazzmuusikkouden - ja aikamme - tunnuspiirteitä. Neljästoista vuosittainen Young Nordic Jazz Comets 2013 -showcase pidetään Trondheimissa 12.9. ja siellä esiintyy kuusi yhtyettä, yksi kustakin Pohjoismaasta sekä Färsaarilta. Suomea edustaa artikkelissakin mainittu Kadi Quartet.


entry-image

Tervetuloa Jazz Finlandiin!

Suomen jazzkentän uusi verkkopalvelu Jazz Finland on nyt avattu! Sivuston päätoimintoina ovat kattava keikkakalenteri sekä tietokanta jazzmusiikista Suomessa. Jazz Finland esittelee lisäksi kiinnostavia artisteja ja ajankohtaisia ilmiöitä sekä toimii aktiivisena jazzalan keskustelufoorumina. Suomijazz elää aktiivista ja innovatiivista aikaa, ja toivotamme yleisön lämpimästi mukaan seuraamaan vireän kulttuuriyhteisön vaiheita.