Siirry pääsisältöön

Raja-aitoja improvisoinnillaan kaatava Black Motor kiertää Suomea

entry-image

Suomi-jazzin raikkaimman trion jäsenet tulevat Porista, Kangasalta ja Muuramesta, mutta Black Motorin juuret ovat syvällä Tampereen muhevassa mullassa. Kolmikko kuulostaakin enemmän ennakkoluulottomalta ja orgaaniselta, pispalalaiselta rock-jazz-veljeydeltä kuin akateemiselta jazzilta. Bändin musiikilliset lähtökohdat ovat koko afroamerikkalaisen musiikin jatkumossa, bluesista ja swingista freejazziin ja punkrockiin.

Tenorifonisti Sami Sippolan, basisti Ville Rauhalan ja rumpali Simo Laihosen yhteinen taival on ollut tuottelias ja mustan moottorin kierrokset tuntuvat vain kiihtyvän; ensimmäiset julkaisut, On Duty ja Black Motor julkaistiin vuonna 2007 ja niitä on seurannut satoja keikkoja Suomessa ja eurooppalaisilla jazzfestivaaleilla. Trio on tehnyt yhteistyötä yli kuudenkymmenen vierailevan artistin kanssa, sekä julkaissut yhdeksän levytystä, joista vuonna 2011 ilmestynyt Hoojaa nappasi Jazz-Emma-ehdokkuuden.

Uusin albumi, Yöstä aamun kynnykselle (Lumpeela Julkaisut), ilmestyi toukokuussa 2013. Black Motor aloittaa vielä vuoden 2013 aikana Verneri Pohjolan kanssa toisen yhteisen levyn äänitykset TUM Recordsille. Myös vuoden 2014 alku on triolla kiireinen, kun yhtye matkaa keikoille mm. New Yorkiin.

”Maailman parasta agraarifreejazzia varmoin käsin runnova porukka!”

- Petri Silas, Soundi 2012 -

Kiertuepaikkakunnat:

ke 6.11. Kajaani, Kouta-sali

to 7.11. Tornio, Kerho

pe 8.11. Joensuu, Teatteriravintolan terassi

la 9.11. Kuopio, Musiikkikeskus, Jazzklubi

ti 12.11. Kerava, Keravan kirjasto, Pentinkulma-sali

ke 13.11. Helsinki, Rytmihäiriöklubi, Juttutupa

to 14.11. Pori, KulttuuriKulma

pe 15.11. Turku, Monk

la 16.11. Rauma, Kahvila Soppi

www.blackmotor.fi

Kommentoi