Aura Flow'n debyytti ulkona

entry-image

Suomijazzin nousevista nimistä koostuva kokoonpano julkaisi debyyttialbumin "You´ll Hear From Me", joka jo nimensä perusteella viittaa lahjakkaan ryhmän tulevaisuuden näkymiin.

Aura Flow on viiden turkulaislähtöisen jazzmuusikon muodostama energinen yhtye. Vuonna 2011 perustettu kokoonpano on työstänyt debyyttiään huolella, ja odotus palkitaan nyt eheällä ja raikkaalla pitkäsoitolla.

Levy-yhtiö Fredriksson Musicin edustaja ja albumilla itsekin soittava Jussi Fredriksson kertoo projektista:

”Aura Flown lahjakkaat nuoret ovat ponnistaneet upeasti Turusta Sibelius-Akatemian kautta maan parhaiden soittajien joukkoon. On ollut hienoa seurata läheltä näiden herrojen kehitystä ja yrittää itsekin pysyä vauhdissa mukana.”

Jazz on Aura Flown äidinkieli, ja yhtyeen käyttämä murre viittaa vahvasti länsirannikon svengaaviin tunnelmiin. Musiikki on perinteistä ponnistavaa tuoretta jazzia, jota tulkitaan ennakkoluulottoman suoraviivaisesti. Albumin sävellyksistä vastaavat saksofonisti Max Zenger sekä pianisti Henri Mäntylä. Aura Flow ei yritä olla itseään suurempi eikä myöskään pienempi, ja siksi musiikki onkin voimakasta ja tasapainoista.

Aura Flow:
Max Zenger – saksofoni
Henri Mäntylä – piano
Henri Marjamäki – kitara
Teemu Åkerblom – basso
Jussi Fredriksson - rummut

Kommentoi