Siirry pääsisältöön

Astoria Jazz Festival järjestetään ensimmäistä kertaa 9.-11.10.2020

entry-image

Astoria Klubi avaa uuden jazz-festivaalin Helsingissä. Astoria Jazz Festivaalilla kuullaan monipuolista rytmimusiikkia kolmena päivänä. Perjantai-ilta täyttyy lattarirytmeistä. Lauantaina on tarjolla päiväjamit, ja iltajamit huipentuu ainutlaatuiseen Big Band -esitykseen. Festivaalit päätetään sunnuntaina musiikilla höystettyyn jazz-brunssiin. Koko tilaisuus järjestetään kaikki sen hetkiset mahdolliset koronarajoitukset huomioiden.

Ensimmäisen Astoria Jazz Festival -illan avaavat muusikko, säveltäjä ja musiikinopettaja, suomilattarin lähettiläs Vili Mustalampi ja hänen orkesterinsa. Mustalampi esiintyy kahdella eri kokoonpanolla – Los Fabulosos ja Vili Mustalampi Band.

Lauantain päiväjazzit aloittaa Jukka Perko & Joonatan Henriksson Quartet – musiikkiviihteen monitaituri ja konkari Jukka Perko yhdessä muusikkouran aloittaneen nuoren ja lahjakkaan pianisti-klarinetisti-saksofonisti Joonatan Henrikssonin kanssa. Lavalla nähdään mielenkiintoisen ”kisälli & oppipoika -yhdistelmän” musiikki-iloittelua, joka sopii hyvin leppoisan lauantain iltapäiväpäivämenoon.

Päiväjazzeilla esiintyy myös Superposition, jonka on perustanut rumpali-säveltäjä Olavi Louhivuori. Kokoonpanossa soittavat Suomen valovoimaisimpiin saksofonisteihin kuuluvat Linda Fredriksson ja Adele Sauros sekä energinen basisti Mikael Saastamoinen.

Lauantaina esiintyy myös Mikko Pettinen Why Not, jonka jäsenissä on monta multi-instrumentalistia. Mikko Pettinen on trumpetisti, mutta myös laulaja ja kosketinsoittaja sekä värittää sointiaan erilaisin efektein. Joakim Berghällin soitinarsenaaliin kuuluvat baritonisaksofonin lisäksi bassoklarinetti ja sello. Vesa Ojaniemi soittaa basson lisäksi Octatrack-sampleria saaden sen kuulostamaan täysin ainutlaatuiselta orgaaniselta instrumentilta. Rumpali Tuomas Timonen taikoo rumpusetistään hyvin omaperäisiä sointimaailmoja Sensory Percussion -ohjelmalla.

Lauantai-illan huuman alku on omistettu karismaattiselle laulajalle Heini Ikoselle ja hänen musiikilliselle elämänkerralleen uran alusta tähän päivään – miten hänestä on vuosien kuluessa tullut sellainen artisti, kuin hän nyt on. Heinin kanssa lavalle nousee Free Fall Collective, jossa soittaa Suomen eturivin huippumuusikoita trumpetisti-säveltäjä Kalevi Louhivuoren johdolla.

Lauantai-ilta saa arvoisensa huipentuman, kun lavan täyttää ensimmäisellä live-esiintymisellään keväällä 2020 perustettu Quarantine Big Band Helsinki saksofonisti William Suvanteen johdolla. Luvassa on takuuvarmaa jazz-musiikin huumaavaa ja hurmaavaa big band -ilotulitusta. Kahdeksantoista suomalaista huippumuusikkoa kyllästyi koronakaranteenista johtuviin konserttiensa peruuntumisiin. Niinpä he ryhtyivät tuumasta toimeen ja nauhoittivat etänä yhteisen karanteenivideon. Heidän tulkintansa Joe Zawinulin säveltämästä legendaarisesta Birdland-kappaleesta julkaistiin video 24.4.2020, joka suorastaan räjähti sosiaalisessa mediassa saaden yli 50 000 näyttöä ja noin 500 jakoa.

Ensimmäinen Astoria Jazz Festival päätetään runsaalla ja herkullisella jazz-brunssilla. Leppoisasta ja mukaansa tempaavasta musiikkikattauksesta vastaa Antti Sarpila Swing Band, joka viettää parin vuoden päästä 40-vuotisjuhliaan.

Astoria Jazz Festival 9.–11.10.2020
Astoria Klubi, Iso Roobertinkatu 14, Helsinki
Taiteellinen johtaja trumpettivirtuoosi Kalevi Louhivuori

Pe 9.10. – La Fiesta Latina
18.00 Ovet ja baari auki
19.00 Los Fabulosos
22.00 Vili Mustalampi Band
01.00 La Fiesta Latina sulkee ovensa

La 10.10. – And All That Jazz
12.00 Ovet ja baari auki
13.00 Jukka Perko & Joonatan Henriksson Quartet
15.00 Superposition
17.00 Mikko Pettinen Why Not
18.30 And All That Jazz sulkee ovensa

La 10.10. – Funk It Up!
19.30 Ovet ja baari auki
20.00 Heini Ikonen & Kalevi Louhivuori’s Free Fall
23.00 Quarantine Big Band Helsinki
01.00 Funk It Up! sulkee ovensa

Su 11.10. – Jazz Brunch with Antti Sarpila Swing Band
10.30 Ovet ja baari auki brunssi-vieraille
11.30 Brunssi katettuna klo 13.30 asti
11.30 Ovet ja baari auki parvipaikoille
12.00 Antti Sarpila Swing Band
15.30 Jazz Brunch sulkee ovensa

astoriaklubi.fi

Kommentoi