April Jazz Clubin syyskauden ohjelmisto julkaistu

entry-image

Jazz raikaa tänä syksynä Espoon Tapiolassa entistä monipuolisempana!

April Jazz Clubin syyskauden ohjelmistossa on kymmenen korkealaatuista keikkaa aina syyskuun lopusta joulukuuhun saakka. Tänä syksynä ohjelmisto on erityisen kansainvälinen – puolet syksyn keikoista ovat kansainvälisten vieraiden tähdittämiä. Ohjelmassa on myös mukava kattaus laadukasta vokaalijazzia, uutta ja vanhaa instrumentaalista groovea unohtamatta. Kolme viimeistä keikkaa kuunnellaan jouluisissa tunnelmissa: April Jazz Clubin XMAS SPECIAL -keikkojen ohessa voi nauttia Grill It!-ravintolan joulupöydän antimista. Tapahtumapaikkana toimii tuttuun tapaan Tapiolan ytimestä löytyvä Original Sokos Hotel Tapiola Garden.

Kansainvälisiä vokaalijazzin tuulahduksia kuullaan heti lokakuussa: ruotsalainen Vivian Buczek European Jazz Quartet saapuu 4.10. Espooseen tuoreen A Woman’s Voice -albumin ohjelmistolla ja tanskalainen Sinne Eeg & Jacob Christoffersen Duo pianon, laulun ja omintakeisten sävellysten liitolla 25.10. Kansainvälisen kärkitason instrumentaalijazzia edustavat ruotsalainen pianisti ja säveltäjä Jacob Karlzon, joka tuo trionsa kanssa päät kääntävää melodisia, popin ja rockin estetiikkaa kypsään jazzilmaisuun yhdisteleviä sävellyksiään April Jazz Clubin lavalle 18.10. Loistava italialainen tenorisaksofonisti Max Ionata esiintyy klubilla 1.11. pohjoismaisesta vahvistuksesta koostetun kvartetin kanssa. Amerikkalaisen Aaron Diehl Trion perinteisen jazzpianotrion valokeilassa nautitaan jouluisesta tunnelmasta marraskuun lopussa. 

Suomalainen ohjelmisto on yhtä lailla korkeatasoinen ja monipuolinen. Syyskauden aloittaa 27.9. Suomen Jazzliiton kiertueella oleva jazzkvartetti Alder Ego, jonka yllätyksellisessä ja kerroksellisessa musiikissa soljutaan sävelletyn ja vapaan ilmaisun välillä. Monesta yhteydestä tutut Gustavson/Strandberg/Törnroos Street Level (8.11.) ja Pyysalo, Uotila, Hirvonen (15.11.) triot tarjoilevat takuulla yllättävää ja ihastuttavaa groovea ja taidokasta improvisaatiota. Jouluspesiaalien suomalaista tarjontaa edustavat soulin ja bluesin rajapintoja kumpainenkin omalla tavallaan työstävät Sami Saari & Jazzpojat 23.11. ja blueslupaus Emilia Siscon ja Sunrise Avenuesta tutun kitaristi Riku Rajamaan feattaama KP´s Soul/Funk Unit 13.12.

April Jazz Clubin syyskauden ohjelmisto:

27.9. Alder Ego
4.10. Vivian Buczek European Jazz Quartet (SE/FI/EE)
18.10 Jacob Karlzon Trio (SE)
25.10. Sinne Eeg & Jacob Christoffersen Duo (DK)
1.11. Max Ionata Scandinavian Quartet (IT/SE/FI)
8.11. Gustavson/Strandberg/Törnroos Street Level
15.11. Pyysalo, Uotila, Hirvonen
23.11. XMAS SPECIAL: Sami Saari & Jazzpojat
29.11. XMAS SPECIAL: Aaron Diehl Trio (US)
13.12. XMAS SPECIAL: KP’s Soul/Funk Unit feat. Emilia Sisco 

Lisätietoja apriljazz.fi/club 
Ennakkoliput myynnissä lippu.fi/apriljazzclub

April Jazz Festival Facebook
April Jazz Festival Instagram

Kuvassa Vivian Buczek

Kommentoi