Afrojazz Club goes Kilombo -tapahtuma Alppipuistossa Heinäkuussa

entry-image

Vamos a bailar! Angata donké! Kaay fecc! Let´s dance! Tervetuloa tanssimaan! Alppipuistossa liikutaan svengaavissa rytmeissä 15 Heinäkuuta, kun Afrojazz Club goes Kilombo -tapahtuman yhteydessä lavalla nähdään muun muassa Afrojazz Quintet solistinaan Charlotta Kerbs.

Alppipuiston kesässä kuullaan ensimmäistä kertaa täyden iltapäivän ajan Suomen parhaimmistoon kuuluvia afrikkalaiseen ja afrokuubalaiseen musiikkiin erikoistuneita kokoonpanoja. Luvassa myös musiikkia ja tarinoita sisältävää lastenohjelmaa, leppoisaan festaripäivään sopivia dj:n soundeja, tanssia, basaari sekä herkullisia makuja maailmalta.

Kesäisen festaripäivän kruunaa takuuvarmaa tanssimeininkiä tarjoava Tiempo Habana (Kuuba/Suomi), joka soittaa modernilla timba-tyylillä tanssittavaa salsaa. Yhtyeen ohjelmisto koostuu pääosin omista kappaleista sekä myös uudelleen sovitetuista kuubalaisten timba-yhtyeiden kappaleista.

Länsi-Afrikan rikkaasta musiikkiperinteestä ponnistavaa melodista ja tanssittavaa musiikkia tarjoilee helsinkiläinen Faso Kan -yhtye (Burkina Faso/Mali/Senegal/Suomi), joka saa yleisön kuin yleisön lämpenemään taitavalla ja riemullisella esiintymisellään, josta välittyy vahvasti soiton, laulun ja tanssin ilo.

Tanssija Malick Ndiayen luotsaama Afrika Akay Degg -sabartanssikollektiivi (Senegal/Suomi) tuo puistoon tanssia, musiikkia ja teatteria yhdistelevää Gaïnde Ndiaye - Simb leijonatanssiperinnettä Senegalista. Simb -tapahtuman muodostavat leijona-asuiset tanssijat ja heitä sabar-rummuilla säestävät muusikot ja laulajat, joiden tehtävänä on maanitella, taltuttaa ja ohjata arvaamatonta leijonaa laulullaan.

Lisäksi tapahtumassa esiintyvät Afrojazz Quintet - Afrosoulia, afrofunkia, reggaeta ja maailmanmusiikkia, laulusolistina sielukas ja karismaattinen soulkuningatar Charlotta Kerbs, (Benin/Suomi), Tripple 2(Ghana/Suomi) ja Dj Hermanni (Afro Sunday).

2015 perustetun Suomalais-benininläisen Afrojazz Quintetin svengaava rytmimusiikki tullut tutuksi mm Storyvillessä, Korjaamolla ja Tampereen Klubilla järjestetyn Afrojazz Clubin kävijöille. Yhtye toimii muun keikkailunsa ohella klubin house bandina.  Afrojazz Quintetin ohjelmistosta löytyy tanssiystävällistä afrofunkia, afrobeatia, reggaeta, maailmanmusiikkia ja afrojazzia heidän ainutlaatuisessa tyylissään. Yhtyeen laulusolisti Charlotta Kerbs hurmaa karismallaan ja sielukkailla tulkinnoillaan.

Afrojazz Quintet
Charlotta Kerbs, lead voc
Akim Color, congas, talking drum, voc
Antero Priha, tr, perc, voc
Julius Heikkilä, lead guit
Daniel Iiskola, bass
Alvar Gullichsen, drs, perc, voc

Tapahtuma on osa Afrojazz Clubin, Kulttuurikameleontit ry:n ja Kulttuuriyhdistys Kilombo ry:n/ Kilombo Festivalin AfroArts-yhteishanketta, jonka tarkoituksena on edistää afrikkalaisperäisen musiikin, tanssitaiteen ja kulttuurin tunnettavuutta Suomessa.

Tapahtuma on ilmainen ja ikärajaton.

 Alppipuisto, Helsinki, su 15.7. klo 18. 

Kommentoi