Ajankohtaista

Ajankohtaista -sivulla julkaistaan jazzalan tiedotteita ja ilmoituksia sekä kiinnostavia artikkeleita ja blogipostauksia.

 


entry-image

Toimittaja Wif Stengerin top 10 suomalaiset jazzlevyt 2013 - 2014

Toimittaja, jazzharrastaja Wif Stenger on koonnut Jazz Finlandille oman top 10 -listansa vuoden 2013 ja alkukevään 2014 aikana ilmestyneistä kotimaisista levyistä. Osa artisteista esiintyy Jazz Finland -showcasessa, osa kiertää Suomea syksyllä Jazzliiton kiertueilla. Listalle mahtuu niin uusia tuttavuuksia kuin konkarijazzareitakin. Muun muassa The Guardianiin ja Jazz Journaliin kirjoittava Stenger povaa valitsemilleen artisteille kansainvälistä mainetta ja suosittelee näitä levyjä myös tutkimusmatkalle uuteen suomalaiseen jazzmusiikiin. Stenger suuntaa tekstinsä nimenomaan uusille kuulijoille ja pyrkii välttämään vaikeaselkoista analyysiä. Artikkeli on englanninkielinen.


entry-image

Pori Jazz 2014 artikkeleina ja arvioina

Toissapäivänä päättynyt 49. Pori Jazz -festivaali näkyi ja kuului. Palstatilaa saivat erityisesti perinteikkään Lokkilavan paluu sekä veteraaniluokkaan kuuluvat maailmantähdet, joita vuoden 2014 festivaali tarjoili saksofonisti Pharoah Sandersista laulaja-lauluntekijä Bob Dylaniin. Kotimaiset tekijätkään eivät jääneet huomiotta. Ohessa koottuna Pori Jazz -aiheisia artikkeleita eri medioista. Pori Jazz palaa ensi kesänä 50-vuotisjuhlavuoden merkeissä.


entry-image

KYN:lle kultamitali World Choir Games -kuorokilpailuista

KYN on saanut kultamitalin "World Choir Games" kuorokilpailujen Champions Competition -luokan naiskuorosarjassa Riiassa. Tiukassa kilpailussa jaettiin yhteensä 5 kultamitalia. Naiskuorosarjan voitto eli Champions of the World Choir Games -titteli meni korkeimmilla kultamitalipisteillä tanskalaiselle Aarhus Pigekorille.


entry-image

We Jazz 2014 -tapahtumaan uusia kiinnityksiä

Muiden muassa Phronesis, Nils Wogram Root 70 With Strings, Lassy & Kontrafouris ja Markus Pesonen Hendectet nähdään We Jazz 2014 -tapahtumassa. Debyyttinsä keikkalavalla tekevät Lotjoenen/Maekynen+Richardson, Kannaste/Raghavan/Waits+ ja Jukka Eskola Soul Trio. Uusia tilausteoksia ovat Mopo24 ja Antti Lötjönen 3X. Esityspaikoista mukaan liittyvät Ääniwalli, Teurastamon Kellohalli, Paavalinkirkko, Jemma HKI ja Kahvila Sävy. Lisää esiintyjiä ja tarkemmat aikataulut on määrä julkistaa heinä-elokuun vaihteessa, jolloin koko tapahtuman lipunmyynti käynnistyy.
entry-image

KYN matkaa Riikaan tavoittelemaan kuorolaulun olympiakultaa

Suomen eturivin naiskuoroihin lukeutuva KYN matkaa tällä viikolla Riikaan Latviaan World Choir Games -kuorokilpailuun. Kilpailu on maailman suurin: siihen osallistuu 460 kuoroa 73 maasta. KYN kilpailee naiskuorosarjassa mestariluokassa, johon saavat osallistua aiemmin kansainvälisissä kilpailuissa tai festivaaleilla ansioituneet kuorot. KYN:n kilpailuohjelmisto sisältää kotimaista ja ulkomaista klassista naiskuoromusiikkia sekä KYN:lle ominta etnistä jazzia.
entry-image

Kirjazz kajahtaa lauantaina 5.7. Valkeakoskella

Kirjazz soi Kirjaslammen tanssilavalla jo kuudennen kerran lauantaina 5.7.2014 Valkeakoskella. Esiintyjänä hurmaa kotimaisen jazzin huippuihin kuuluva Dalindèo, ja mukana on myös valkeakoskelainen OJS solistinaan Lili Lambert.