Ajankohtaista

Ajankohtaista -sivulla julkaistaan jazzalan tiedotteita ja ilmoituksia sekä kiinnostavia artikkeleita ja blogipostauksia.

Jazzpresso-juttusarjassa jazzalan kotimaiset ja kansainväliset mielipidevaikuttajat avaavat omia näkökantojaan nykyjazzista ja ilmiöistä sen ympärillä. Kolumnit toimivat avoimen keskustelun teemoittajina, ja osanottoa toivotaan sekä alan ammattilaisilta että musiikin harrastajilta. Vuoden aikana julkaistaan 10 Jazzpresso-artikkelia, joiden kirjoittajat samalla haastavat seuraavan jazzammattilaisen vastaamaan kannanottoihin. Jazzpressoa seuraa ja kommentoi myös kansainvälinen jazzmedia.

Keskusteluun voi osallistua Facebookin Jazz Finland -sivulla sekä Twitterissä (#jazzpresso).entry-image

Panurama-klubi käynnistyy Lavaklubilla

Vibrafonisti Panu Savolainen käynnistää oman klubisarjansa HERD-klubien jäädessä tauolle. Helmikuussa 2014 alkava kuukausittainen Panurama-klubisarja tuo vibrafonisti Panu Savolaisen vieraaksi Suomen musiikkielämän huippunimiä Kansallisteatterin Lavaklubille.


entry-image

Kadi Quartet ja Virta jazzkomeettojen kiertueelle tammikuussa

Kuluvan vuoden toukokuisessa Young Nordic Jazz Comets -osakilpailussa nähtiin sekä suomalaisen musiikkikoulutuksen että nuorten muusikoiden lahjakkuuden, pitkäjänteisyyden ja ennakkoluulottoman asenteen tuloksena korkeatasoista saundia. Ykkös- ja kakkossijan rajojarikkovat yhtyeet Kadi Quartet ja Virta avaavatkin Jazzliiton kiertuevuoden 2014 yhteiskiertueella.


entry-image

We Jazz 2013 käynnistyy tänään

Festivaalilla nähdään paitsi lukuisia konsertteja, myös kuvataidetta ja poikkitaiteellisia esityksiä. Kluuvin gallerian jazz-aiheisessa näyttelyssä järjestetään ohjelmaa, ja myös lapset on otettu huomioon monipuolisessa, koko Helsingin keskustaan levittyvässä ohjelmistossa.