Ajankohtaista

Ajankohtaista -sivulla julkaistaan jazzalan tiedotteita ja ilmoituksia sekä kiinnostavia artikkeleita ja blogipostauksia.

Jazzpresso-juttusarjassa jazzalan kotimaiset ja kansainväliset mielipidevaikuttajat avaavat omia näkökantojaan nykyjazzista ja ilmiöistä sen ympärillä. Kolumnit toimivat avoimen keskustelun teemoittajina, ja osanottoa toivotaan sekä alan ammattilaisilta että musiikin harrastajilta. Vuoden aikana julkaistaan 10 Jazzpresso-artikkelia, joiden kirjoittajat samalla haastavat seuraavan jazzammattilaisen vastaamaan kannanottoihin. Jazzpressoa seuraa ja kommentoi myös kansainvälinen jazzmedia.

Keskusteluun voi osallistua Facebookin Jazz Finland -sivulla sekä Twitterissä (#jazzpresso).


entry-image

Flame Jazz -risteily käynnistyy lauantaina

Huippusuosittu Flame Jazz Cruise järjestetään neljännen kerran 1. - 2.2.2014 Viking Gracella. Tulevan risteilyn kirkkaimpana tähtenä kimaltaa Johanna Förstin Jo Stance. Ryhmä palaa toistaiseksi ainoalle Suomen keikalle entistäkin tiukempana!entry-image

YNJC etsii uusia suomalaisia jazzyhtyeitä

Suomen Jazzliitto järjestää 15. vuosittaisen Young Nordic Jazz Comets –kilpailun Suomen-karsinnan Helsingissä 17.5.2014. Kilpailun voittaja etenee Jazz Finland -festivaalilla syyskuussa pidettävään pohjoismaiseen showcase-iltaan.entry-image

Helsinki Free Fall -festivaalilla rajojarikkovaa improvisointia

Uusi improvisoidun ja sävelletyn musiikin rajapintoja luotaava festivaali ”Helsinki Free Fall” toteutetaan 28.2. - 2.3. Kellohallin kulttuuriravintolakompleksissa, Helsingissä. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii saksofonisti ja säveltäjä Esa Pietilä.


entry-image

Fredator hyökkää Jazzliiton kiertueelle

Ihastusta ja hämmennystä tasatahtiin aiheuttava liskojazzin uranuurtaja Fredator on kiertänyt viime vuodet ahkerasti klubeja ja festivaaleja Suomessa ja ulkomailla. Nyt bändi nähdään kaksiviikkoisella Jazzliiton ja Fredriksson Musicin yhteistuotantokiertueella.


entry-image

Music Finland järjestää mentor-tilaisuuden jazzammattilaisille

Jazzkentän ammattilaisten tärkein kansainvälinen kokoontuminen on Saksan Bremenissä huhtikuussa järjestettävä jazzahead!. Suomen messuständistä vastaa Music Finland ja tänä vuonna MuFi järjestää myös mentorointia suomalaisyrityksille, jotka ilmoittautuvat mukaan viimeistään tänään, 20. tammikuuta.


entry-image

Aura Flow'n debyytti ulkona

Suomijazzin nousevista nimistä koostuva kokoonpano julkaisi debyyttialbumin "You´ll Hear From Me", joka jo nimensä perusteella viittaa lahjakkaan ryhmän tulevaisuuden näkymiin.