Ajankohtaista

Ajankohtaista -sivulla julkaistaan jazzalan tiedotteita ja ilmoituksia sekä kiinnostavia artikkeleita ja blogipostauksia.

Jazzpresso-juttusarjassa jazzalan kotimaiset ja kansainväliset mielipidevaikuttajat avaavat omia näkökantojaan nykyjazzista ja ilmiöistä sen ympärillä. Kolumnit toimivat avoimen keskustelun teemoittajina, ja osanottoa toivotaan sekä alan ammattilaisilta että musiikin harrastajilta. Vuoden aikana julkaistaan 10 Jazzpresso-artikkelia, joiden kirjoittajat samalla haastavat seuraavan jazzammattilaisen vastaamaan kannanottoihin. Jazzpressoa seuraa ja kommentoi myös kansainvälinen jazzmedia.

Keskusteluun voi osallistua Facebookin Jazz Finland -sivulla sekä Twitterissä (#jazzpresso).entry-image

Benoît Delbecq 3 Vapaat äänet -kiertueella huhtikuussa

Ranskalais-kanadalais-kongolainen trio on pianisti Benoît Delbecqin, basisti Miles Perkinin ja lyömäsoittaja Emilie Bayiendan muodostama huippukokoonpano, joka on hioutunut lukuisten keikkavuosiensa aikana ainutlaatuiseksi timantiksi. Yhtye esiintyy Suomessa kahdeksalla paikkakunnalla 13.4. alkaen.


entry-image

Jazzliitto ja Koko Jazz Club kutsuvat kahville!

Tervetuloa Jazzkahvit-keskustelutilaisuuteen 12.4. klo 15.00 Helsingin Koko Jazz Clubille! Jazzliiton kiertuehaku käynnistyy maanantaina 16.4. ja ennen sitä haluamme koota yhteen jazzmuusikoita, tuottajia, agentteja, managereja ja keikkajärjestäjiä keskustelemaan kiertueiden tuottamisesta Suomessa.
entry-image

Valtakunnalliset Puhallinpäivät valloittaa Helsingin 12.–18.3.

Musiikkitalossa järjestettävä viikon mittainen tapahtuma tuo Helsinkiin monipuolisen kattauksen puhallin- ja big band -musiikkia kotimaisten ammattiorkestereiden esittämänä. Tämän kevään Puhallinpäiviä tähdittävät mm. ruotsalainen multi-instrumentalisti Gunhild Carling, UMO Jazz Orchestra, trumpetistilegenda Randy Brecker sekä kapellimestari-säveltäjä Mats Holmquist.


entry-image

Big band -fanfaarisävellyskilpailu 2018 auki

Suomen Big Band -yhdistys ja Elojazz-festivaali järjestävät ensimmäistä kertaa big band -fanfaarisävellyskilpailun elokuussa 2018. Kilpailun tarkoituksena on löytää big band -kokoonpanoille käyttökelpoista uutta materiaalia erilaisiin juhlallisiin tilaisuuksiin.entry-image

Varaa lippusi uudistuneelle Turku Jazz Festivalille

Maaliskuun Turku Jazz Festivalilla 50-vuotiasta vibrafonisti Severi Pyysaloa juhlistavat näyttävästi Vesa-Matti Loiri, Antti Sarpila, Jukka Perko ja Reiska Laine sekä Turun filharmoninen orkesteri. Kansainväliset tähtinimet ovat amerikkalaisfonisti Chris Potter ja ruotsalaisvokalisti Rigmor Gustafsson. Turku Jazzin vuoden artistiksi on valittu saksofonisti ja bassoklarinetisti Max Zenger.