Ajankohtaista

Ajankohtaista -sivulla julkaistaan jazzalan tiedotteita ja ilmoituksia sekä kiinnostavia artikkeleita ja blogipostauksia.

Jazzpresso-juttusarjassa jazzalan kotimaiset ja kansainväliset mielipidevaikuttajat avaavat omia näkökantojaan nykyjazzista ja ilmiöistä sen ympärillä. Kolumnit toimivat avoimen keskustelun teemoittajina, ja osanottoa toivotaan sekä alan ammattilaisilta että musiikin harrastajilta. Vuoden aikana julkaistaan 10 Jazzpresso-artikkelia, joiden kirjoittajat samalla haastavat seuraavan jazzammattilaisen vastaamaan kannanottoihin. Jazzpressoa seuraa ja kommentoi myös kansainvälinen jazzmedia.

Keskusteluun voi osallistua Facebookin Jazz Finland -sivulla sekä Twitterissä (#jazzpresso).


entry-image

We Jazz 2016 valtaa Helsingin 4.-11.12.

Neljättä kertaa järjestettävä Helsingin laajin vuosittainen jazzfestivaali esittelee kiinnostavinta jazzia Suomesta ja ulkomailta. Tämän vuoden kansainvälisiin artistivieraisiin lukeutuvat mm. yhdysvaltalainen Mark Turner Quartet, Berliinistä saapuva Lucia Cadotsch "Speak Low" ja norjalainen Huntsville. Kotimaisista artisteista mukana ovat esimerkiksi Jukka Eskola Soul Trio, Dalindèo, Jukka Perko Avara ja Iro Haarla Trio. Paikallisten ja ulkomaisten artistien yhteistyötä kuullaan yhtyeissä Helsinki X Berlin Ensemble, Otis Sandsjö & Friends ja Dunstan. Uusina esityspaikkoina mukana ovat G Livelab, Kansallisteatterin suuri näyttämö, El Fant, Lapinlahden Lähde ja Helsinki Contemporary.


entry-image

Suomen Big Band -mestaruus 2016 ratkesi Helsingissä

Suomen Big Band -Yhdistys ry:n ja Metropolian järjestämä Suomen big band -mestaruuskilpailu käytiin lauantaina 26.11. Seitsemän kotimaisen orkesterin joukosta jaetulle ensimmäiselle sijalle selviytyivät Sointi Jazz Orchestra ja Jyväskylä Big Band. Kolmannelle sijalle ylsi Junior All Star Big Band.


entry-image

Svart Records julkaisee Heikki Sarmannon kolmen livealbumin sarjan

Moniulotteisen säveltäjän ja pianistin Heikki Sarmannon ura on jatkunut jo viisi vuosikymmentä, ja tuotanto ulottunut niin jazziin kuin klassiseen, avantgardeen ja oopperamusiikkiinkin. Sarmannon taiteelliset juuret ovat, kuitenkin, ilmaisultaan vapaassa jazzissa, ja juuri tätä puolta nyt julkaistava kolmen albumin sarja The Helsinki Tapes esittelee. Albumit on äänitetty vuosina 1971 ja 1972 Helsingin N-Clubilla eli Natsalla, ja nauhat jäivät unohduksiin yli neljäksikymmeneksi vuodeksi, kunnes Sarmanto sattui löytämään ne ullakoltaan.entry-image

Jazzliiton syksyn 2017 kiertueyhtyeet on valittu

Jazzliiton syksyn 2017 kiertueille oli jälleen runsaasti hakijoita. Yhdistyksen taiteellinen toimikunta valitsi hakemusten perusteella kotimaan-kiertueille neljä yhtyettä. Näin ollen ensi vuonna liiton tukemia kiertueita on yhdeksän. 

 


entry-image

Voita lippuja UMO & Ibrahim Maalouf -konserttiin

Kiitos kaikille vastanneille! Voittajat ovat selvillä! Arvoimme kaksi kahden lipun pakettia big bandin ja maailmankuulun libanonilaistrumpetistin konserttiin sunnuntaina 27.11. klo 18 Savoy-teatterissa. Onnetar suosi Pirjo Honkalaa sekä Tiina Afanehia! Voittajia on kontaktoitu sähköpostitse. Tervetuloa konserttiin!