Ajankohtaista

Ajankohtaista -sivulla julkaistaan jazzalan tiedotteita ja ilmoituksia sekä kiinnostavia artikkeleita ja blogipostauksia.

Jazzpresso-juttusarjassa jazzalan kotimaiset ja kansainväliset mielipidevaikuttajat avaavat omia näkökantojaan nykyjazzista ja ilmiöistä sen ympärillä. Kolumnit toimivat avoimen keskustelun teemoittajina, ja osanottoa toivotaan sekä alan ammattilaisilta että musiikin harrastajilta. Vuoden aikana julkaistaan 10 Jazzpresso-artikkelia, joiden kirjoittajat samalla haastavat seuraavan jazzammattilaisen vastaamaan kannanottoihin. Jazzpressoa seuraa ja kommentoi myös kansainvälinen jazzmedia.

Keskusteluun voi osallistua Facebookin Jazz Finland -sivulla sekä Twitterissä (#jazzpresso).
entry-image

Mitä kuuluu jamikulttuurille?

Huhtikuun kolmannella viikolla Saksan Bremenissä on vuosittaisen Jazzahead!-ammattilaistapahtuman myötä mahdollisuus kuulla myös kotimaista jazzia monessa muodossa. Konserttien lisäksi Jazzaheadissa myös jamitellaan huippumuusikoiden toimesta perjantain jatkoklubilla.


entry-image

Gourmet-yhtye julkaisee uuden albumin, ensimmäinen single julkistettu

Jazzia ja iskelmää avantgardistisesti yhdistelevän Gourmet-sekstetin järjestyksessään neljäs kokopitkä albumi En garde julkaistaan 27.4. Fiasko Recordsin kautta. Kitaristi Esa Onttosen ja saksofonisti Mikko Innasen johtama kokoonpano esiintyy levynjulkaisukeikoilla Suomessa ja Ranskassa. 


entry-image

Beibi P & Muovibabylon yhdistää voimansa kuvataiteilija Emma Ainalan kanssa

Kuudennella linjalla 17.5. järjestettävä konsertti tuo yhteen iskevän spoken wordin, jazzia ja kokeellista musiikkia yhdistävän Muovibabylonin sekä Muovibabylon-albumin maailmaa heijastelevan Emma Ainalan visuaalisen featuren. Muovibabylonin livekonsepti perustuu suomalaisen jazzin nuorista huipuista koostuvan Mikko Sarvanne Hip Companyn ja yhtyeen solistina toimivan runoilija Beibi P:n saman nimiseen levyyn.


entry-image

Yhteistuumin eteenpäin

Ensimmäinen Jazzaheadin kahdesta kotimaisesta showcase-yhtyeestä on Joonas Haavisto Trio, jolla on takanaan yli kymmenen yhteistä vuotta. Perinteisen jazztrion omaperäisessä lähestymistavassa yhdistyy itsevarmuus sekä konstailematon tyyli skandinaaviseen raikkauteen ja vuorovaikutus muusikoiden välillä on korvaamattoman tärkeä.
entry-image

Tampere Filharmonian puistokonsertti kutsuu taas Sorsapuistoon – Tampere-talon syyskauden ohjelmistossa myös jazzin legendoja ja juurimusiikin juhlaa

Tampere-talon kulttuurisyksy käynnistyy perinteikkäällä Tampere Filharmonian puistokonsertilla Sorsapuistossa perjantaina 10.8. Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johtamassa ilmaiskonsertissa on luvassa muun muassa Tampereen Työväen Teatterin näyttelijöiden musikaalitulkintoja. Tampere-talon syyskaudella kuullaan myös kotimaisen jazzin legendoja, Paula Koivuniemeä roots-sovituksilla sekä tamperelaisrokkarien lasten tulkintoja isiensä teoksista. 


entry-image

Jazzahead! lähestyy - suomijazz taas framilla Saksassa

Vuosittain Saksan Bremenissä järjestettävä Jazzahead! on jazzkentän ammattilaisten tärkeimpänä pidetty kansainvälinen kokoontuminen ja yleisöfestivaali. Jazzahead! järjestetään tänä vuonna 19. – 22. huhtikuuta. Music Finland ja Suomen Jazzliitto yhdessä koordinoivat Suomen messuosaston ja yhteistapahtumien järjestämisen. Seuraa Jazzahead!-tapahtumia myös Jazz Finlandissa!