Siirry pääsisältöön

Ajankohtaista

Ajankohtaista -sivulla julkaistaan jazzalan tiedotteita ja ilmoituksia sekä kiinnostavia artikkeleita ja blogipostauksia.

 


Musiikin edistämissäätiön jakama Jazz & Etno Finland LIVE -tuki laajenee kattamaan kaikki musiikkilajit ja/tai niiden yhdistelmät. Kyseinen tuki on nyt nimeltään Musiikki Suomi LIVE

Musiikki Suomi LIVE on musiikin vapaan kentän tukimalli, joka on suunnattu kaikenlaiselle musiikille. Sen edeltäjinä pilotteina olivat vuonna 2016 käynnistynyt Jazz Finland LIVE -tuki ja sen seuraaja Jazz & Etno Finland LIVE -tuki. Nyt tuki jaetaan kaikelle musiikille ammattimaiseen ja säännölliseen klubi/konserttitoimintaan vuodelle 2021.


Nordic Jazz Comets -showcase 2.12. ilmaisena stream-tapahtumana

Raikasta pohjoismaista jazznäkemystä esittelevä Nordic Jazz Comets -katselmus järjestetään We Jazz -festivaalin peruuntumisen myötä stream-tapahtumana 2. joulukuuta. Suomen edustaja, Kadi Vija Key Project esiintyy suorana G Livelabista, jossa keikka streamataan suljetuin ovin. Neljän muun pohjoismaisen yhtyeen taltioinnit nähdään muun muassa Trondheimista ja Reykjavikista käsin. Symphonic Ellington yhdistää Turku Jazz Orchestran ja Turun filharmonikot

Muhkean orkesterimusiikin ystäviä hemmotellaan torstaina Turun filharmonisen orkesterin ja Turku Jazz Orchestran yhteiskonsertilla, kun legendaarisen Duke Ellingtonin svengaava musiikki herää eloon loppuunmyydyssä Turun konserttitalossa. Konserttia voi seurata myös striimilähetyksenä Keikalla.fi-alustalla.


Riitta Paakki Quartetin uusi albumi Piste julkaistu

Jazzpianisti Riitta Paakki tarjoilee uusimmalla levyllään sekoituksen jazzperinteeseen pohjautuvaa vaivatonta svengiä ja pohjoisen syvällisiä sävyjä. Piste-nimeä kantava albumi julkaistiin 13.11.2020 turkulaisen levy-yhtiö Flame Jazz Recordsin toimesta.SaloJazz ja moninainen yhteistyö

SaloJazz syntyi vuonna 2012 kesäkuisena iltana Salon Valintatalon bussipysäkillä. Keskustelimme silloisen jazzmusiikin läänintaiteilija Ilkka Rantamäen kanssa Salon tapahtumatarjonnasta, jossa oli selvästi aikuisväestölle suunnattavan, säännöllisesti järjestettävän musiikkitapahtuman mentävä aukko. Siispä järjestämään sellainen. Kitaristi Jonathan Kreisberg oli tulossa syyskuun lopussa Suomeen kiertueelle kvartettinsa kanssa Ilkan organisoimana, mikä määritteli tulevan festivaalin ajankohdan. Mukaan kolme alueellista kokoonpanoa ja ensimmäisen tapahtuman ohjelma oli valmis. Päällimmäisenä tavoitteena oli käynnistää korkeatasoinen musiikkitapahtuma, joka kasvaa rauhallisesti ja on hengissä vielä kymmenen vuoden päästäkin. Varsinais-Suomen taidetoimikunnan tarjoaman kuukausipalkkaisen läänintaiteilijan työpanos festivaalin ideoinnissa ja alkuvuosien käynnistämisessä ja kehittämisessä oli erittäin merkittävä.


April Jazz Club + WeeGee -konsertit perutaan kolmen viikon ajalta

Uusien kokoontumisrajoitusten ja kaupungin linjauksen vuoksi April Jazz Club joutuu valitettavasti perumaan April Jazz Club + WeeGee -konsertit kolmen viikon ajalta, alkaen ensi viikosta. Peruuntuneille konserteille (Kari Ikonen solo feat. Mikko Hassinen 27.11., Elifantree 4.12. ja Riitta Paakki Quartet 11.12.) pyritään löytämään korvaavat päivämäärät vuodelle 2021.


We Jazz 2020 peruuntuu koronaviruksen vuoksi

Yli 20 hengen yleisötilaisuudet Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella kielletään 23.11.-13.12.2020. Uusien koronarajoitusten vuoksi myös vuoden 2020 We Jazz -festivaali peruuntuu.