Siirry pääsisältöön

Ajankohtaista

Ajankohtaista -sivulla julkaistaan jazzalan tiedotteita ja ilmoituksia sekä kiinnostavia artikkeleita ja blogipostauksia.

 


Åland Sea Jazz Maarianhaminassa 6.-7.8.2021

Åland Sea Jazz on skandinaavisen laadukas festivaali historiallisessa puuvenekulttuuria vaalivassa Maarianhaminan Merikorttelissa sekä kulttuuri- ja kongressitalo Alandicassa. Pohjoismaisella ohjelmistollaan tämä boutique-festivaali tarjoaa huippujazzia uniikissa lokaatiossa.
Se on intiimi ja tunnelmallinen. Se on pieni, mutta niin suuri.
Jazz-Espa juhlittu tältä kesältä – kerro kokemuksestasi!

Kesäinen Jazz-Espa-konserttisarja keräsi tänäkin kesänä runsaasti yleisöä Espan lavalle. Tänä vuonna 22. kertaa järjestetty ulkoilmatapahtuma toteutettiin koronapandemian johdosta jo toistamiseen poikkeusjärjestelyin. Jazz-Espan edelleen kehittämiseksi toteutetaan kaksi erillistä kyselyä. Vastausaikaa kyselyihin on 31.8.2021 asti, ja linkit löytyvät tästä tiedotteesta.


Pori Jazz 2022 ensimmäiset esiintyjät julkaistu

Yhdysvaltalainen supertähti John Legend, brittiartisti Emeli Sandé sekä kotimainen erikoiskonsertti Hector Reimagined ovat Pori Jazzin ensimmäiset esiintyjäjulkistukset ensi vuodelle. Festivaali järjestetään 55. kertaa 8.–16. heinäkuuta 2022, ja tapahtuman pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa.


Tukea ja lisäoppia jazzmuusikoille

Ammattimuusikoille räätälöityä tukea ja lisäkoulutusta on saatavilla niukalti. Tarjolla tulisi olla käytännönläheistä musiikkibisneksen jatkokoulutusta sekä helposti saavutettavissa olevaa apua ja sparrausta muusikon ammatissa toimimiseen läpi koko uran.


Ääniä Festivaalin jazzohjelma valmis

Ääniä Festivaali on uusi monitaidefestivaali, joka juhlitaan ensimmäistä kertaa heinäkuun lopulla. Äänekoskella 26.7.–1.8. järjestettävän tapahtuman ohjelma aikatauluineen on julkaistu festivaalin nettisivuilla: torstaista sunnuntaihin kuullaan myös kattavasti jazzia, improvisoitua musiikkia sekä maailmanmusiikkia niin Suomesta kuin ulkomailtakin.Uusi Turku Sea Jazz -festivaali Ruissalon Telakalla 30.–31. heinäkuuta

Saaristomerellisen Archipelago Sea Jazz -konseptin myötä Turku saa uuden tulokkaan kesän festivaalikalenteriin. Ensimmäisestä Turku Sea Jazz -tapahtumasta nautitaan tunnelmallisella Ruissalon Telakalla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna huippuartistien seurassa, mukana ovat mm. Aki Rissanen, Nina Mya, Tuomo, Dalindèo ja Helsinki-Cotonou Ensemble.