Siirry pääsisältöön

Ajankohtaista

Ajankohtaista -sivulla julkaistaan jazzalan tiedotteita ja ilmoituksia sekä kiinnostavia artikkeleita ja blogipostauksia.

 


Kalkkiranta Jazz -festivaalin esiintyjiksi kotimaisia huippunimiä

Sipoon Kalkkirannassa lauantaina 16.8. järjestettävän Kalkkiranta Jazz -festivaalin esiintyjinä nähdään tänä vuonna Tuomo, Timo Kämäräinen & Teemu Viinikainen, sekä HERD & Aili Ikonen erikoisvieraanaan Vieno Kekkonen. Ohjelman on kasannut festivaalin uutena taiteellisena johtajana tänä vuonna aloittanut vibrafonisti Panu Savolainen.Ylistetyn Joonas Haaviston trio kiertueella Japanissa 1.–11.9.2014

Pianisti Joonas Haaviston trio esiintyy maineikkaalla Tokyo Jazz Festivaalilla syyskuun kuudentena päivänä. Samalla festivaalilla esiintyvät mm. Herbie Hancock, Ron Carter, Benny Golson ja Christian McBride. Trion esiintymispaikka on legendaarinen The Plaza, jossa useat ECM -levymerkin artistit ovat esiintyneet aikaisempina vuosina.


We Jazz 2013 dokumentoidaan joukkorahoituksella

Tiedotteen otsikko ei välttämättä pidä paikkaansa, mutta We Jazz uskoo "jazzin kiinnostavan". Toteutuessaan dokumenttipaketti pitää sisällään We Jazz 2013 -dokumenttielokuvan, 3D-konsertin nauhoituksen, valokuvalehden ja We Jazz 2014 -ennakkojulisteen. Projekti toteutetaan Mesenaatti-sivuston kautta rahoitusajanjaksonaan 12.–29.6.
MARKUS PESOSEN ”VESI” KOOSTUU ÄÄNESTÄ JA KUVASTA

Markus Pesonen (s. 1984) on kansainvälistä uraa tekevä suomalainen säveltäjä, muusikko, äänitaitelija ja valokuvaaja. Pesonen tuo tekemisessään yhteen eri taiteen lajeja, esittävistä taiteista musiikkiin ja visuaalisiin taiteisiin. Pesosen uusi näyttely, "Vesi", koostuu sekä äänellisestä että kuvallisesta mediasta. Café Bar No 9 tapahtuva näyttely avautui maanantaina 9. kesäkuuta ja on nähtävillä 6. heinäkuuta saakka.Sakari Kukon Helle levittää lämpöä

Sakari Kukon uusi yhtye, Helle, tarjoilee nimensä mukaista musiikkia. Puupuhaltaja-pianisti-säveltäjän yhtye keskittyy länsi-afrikkalaisen musiikin traditioon, mutta repertoaariin kuuluu myös kotimaisten säveltäjänimien teoksia afrobeat -sovituksina.


UMOn ja Club For Fiven yhteistyö jatkuu

UMO ja Club For Five astuvat big band -legenda Glenn Millerin ja lauluyhtye The Modernairesin svengaaviin saappaisiin Glenn Miller 110 % -konsertissaan, joka saapuu syyskuun-kiertueellaan Hämeenlinnaan, Järvenpäähän, Espooseen ja Kotkaan.