Ajankohtaista

Ajankohtaista -sivulla julkaistaan jazzalan tiedotteita ja ilmoituksia sekä kiinnostavia artikkeleita ja blogipostauksia.

Jazzpresso-juttusarjassa jazzalan kotimaiset ja kansainväliset mielipidevaikuttajat avaavat omia näkökantojaan nykyjazzista ja ilmiöistä sen ympärillä. Kolumnit toimivat avoimen keskustelun teemoittajina, ja osanottoa toivotaan sekä alan ammattilaisilta että musiikin harrastajilta. Vuoden aikana julkaistaan 10 Jazzpresso-artikkelia, joiden kirjoittajat samalla haastavat seuraavan jazzammattilaisen vastaamaan kannanottoihin. Jazzpressoa seuraa ja kommentoi myös kansainvälinen jazzmedia.

Keskusteluun voi osallistua Facebookin Jazz Finland -sivulla sekä Twitterissä (#jazzpresso).entry-image

Tampere Filharmonian puistokonsertti kutsuu taas Sorsapuistoon – Tampere-talon syyskauden ohjelmistossa myös jazzin legendoja ja juurimusiikin juhlaa

Tampere-talon kulttuurisyksy käynnistyy perinteikkäällä Tampere Filharmonian puistokonsertilla Sorsapuistossa perjantaina 10.8. Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johtamassa ilmaiskonsertissa on luvassa muun muassa Tampereen Työväen Teatterin näyttelijöiden musikaalitulkintoja. Tampere-talon syyskaudella kuullaan myös kotimaisen jazzin legendoja, Paula Koivuniemeä roots-sovituksilla sekä tamperelaisrokkarien lasten tulkintoja isiensä teoksista. 


entry-image

Jazzahead! lähestyy - suomijazz taas framilla Saksassa

Vuosittain Saksan Bremenissä järjestettävä Jazzahead! on jazzkentän ammattilaisten tärkeimpänä pidetty kansainvälinen kokoontuminen ja yleisöfestivaali. Jazzahead! järjestetään tänä vuonna 19. – 22. huhtikuuta. Music Finland ja Suomen Jazzliitto yhdessä koordinoivat Suomen messuosaston ja yhteistapahtumien järjestämisen. Seuraa Jazzahead!-tapahtumia myös Jazz Finlandissa!


entry-image

Perinteinen kesäkonserttien sarja Jazz-Espa uudistuu juhlavuoden kynnyksellä 

Vuotuinen Jazz-Espa-konserttisarja oheistapahtumineen tarjoaa jälleen yli 20 keikan verran kotimaisen jazzin parhaimmistoa. Espan ulkolavan ilmaiskonsertit tiivistyvät tänä vuonna viikon jaksolle 30.7. – 4.8., jolloin Jazz-Espalla soi joka päivä kahden iltapäiväkonsertin lisäksi lounaskonserttien sarja. Uutuutena ensi kesän ohjelmistossa ovat avaus- ja päätösklubit Sörnäisten rannan ravintolalaiva Merikerholla 29.7. ja 5.8. sunnuntaina. Klubit kantavat nimeä Suvilahti Jazz. 


entry-image

Hietsu is Happening! Nro 11: 1955

Hietsu is Happening! eläytyy maailmanpolitiikan uusiin asetelmiin muistelemalla kuuminta kylmän sodan aikaa. Koska kukaan illan esiintyjistä ei ollut illan teemavuonna 1955 vielä olemassa, on taiteellisten vapautuksien ottaminen väistämätöntä, jopa välttämätöntä.entry-image

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana tekee paluun

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana tekee paluun - Uutta musiikkia ja konserttisalikiertue syksyllä 2018

Huippusuosittu Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana tekee pitkään odotetun paluun keikkalavoille lokakuussa 2018. Jazzin ja hip hopin suurkokoonpano juhlistaa syksyllä julkaistavaa kolmatta albumiaan kuusi paikkakuntaa ja yhdeksän konserttia käsittävällä julkaisukiertueellaan.


entry-image

Uusi Hangon kansainvälinen musiikin mestarikurssi

Hanko Creative Music and Sound Workshop 25.-28.6. 2018 (Kaupungintalon juhlasali, Hanko).

Musiikin mestarikurssi, idyllisen Hangon kesäisessä tunnelmassa. Kurssin aiheina improvisointi ja luova ilmaisu -"miten yhdistetään kirjoitettu ja improvisoitu musiikki", yhtyetyöskentely ja sen synteesit eri musiikkityyleissä, kuten jazz, nykymusiikki, etno ja muu moderni ilmaisu. Tapahtuma on neljän päivän intensiivikurssi, jonka lopuksi on osallistujien (opettajat/opiskelijat yhdessä) esittämä konsertti.entry-image

Timo Lassyn uusi albumi "Moves" julkaistaan 27.4.

Uudella tuplalevyllä vierailevat Ricky-Tick Big Band Brass, Eero Koivistoinen, Palecafe ja toisella singlellä Harlem's Way laulava Joyce Elaine Yuille. Komea suurlevy esittelee Lassyn musiikkia monipuolisesti ja osoittaa miehen biisikynän olevan huipputerässä. Timo Lassy Band esiintyy julkaisukeikoilla Helsingin G Livelabissa 1.6. ja 2.6.