Ajankohtaista

Ajankohtaista -sivulla julkaistaan jazzalan tiedotteita ja ilmoituksia sekä kiinnostavia artikkeleita ja blogipostauksia.

Jazzpresso-juttusarjassa jazzalan kotimaiset ja kansainväliset mielipidevaikuttajat avaavat omia näkökantojaan nykyjazzista ja ilmiöistä sen ympärillä. Kolumnit toimivat avoimen keskustelun teemoittajina, ja osanottoa toivotaan sekä alan ammattilaisilta että musiikin harrastajilta. Vuoden aikana julkaistaan 10 Jazzpresso-artikkelia, joiden kirjoittajat samalla haastavat seuraavan jazzammattilaisen vastaamaan kannanottoihin. Jazzpressoa seuraa ja kommentoi myös kansainvälinen jazzmedia.

Keskusteluun voi osallistua Facebookin Jazz Finland -sivulla sekä Twitterissä (#jazzpresso).


entry-image

Viimeisellä Tuokio-klubilla komea artistikattaus

Opintokeskus Siviksen vuosituhannen vaihteesta pyörinyt Tuokio-klubisarja saatetaan päätökseen 21. marraskuuta. Luvassa on vuosien varrella klubisarjassa esiintyneiden artistien nimekäs kokoontuminen Helsingin Tenho Restobarissa. entry-image

Paikallista väriä esillä Kaamosjazz-konserteissa

Perinteiseen tapaan Kaamosjazzeilla tarjotaan vuosittain annos saamelaismusiikin sävyttämää jazzia. Tänä vuonna lavalle nousevat Saamenmaan tunnetut nimet, Ulla Pirttijävi-Länsman & Ulda sekä Niillas Holmberg ja Roope Mäenpää. Saamelaismusiikkia kuullaan monipuolisissa yhdistelmissä yhteensä yhdeksässä konsertissa.entry-image

Aki Rissanen Trio julkaisee uuden albuminsa marraskuussa

Brittiläinen levymerkki Edition Records julkaisee pianisti Aki Rissasen johtaman nimekkään triokokoonpanon toisen albumin 10. marraskuuta. Tuoreen julkaisun yhteydessä yhtye esiintyy muun muassa Lontoon legendaarisella PizzaExpress-klubilla sekä Koko Jazz Clubilla Helsingissä.


entry-image

Turku Jazz Festival palaa maaliskuulle

Suomen toiseksi vanhin jazztapahtuma Turku Jazz Festival palaa neljän vuoden kesävierailun jälkeen perinteiselle paikalleen maaliskuun alkuun. Severi Pyysalon 50-vuotisjuhlia viettävän festivaalin päätapahtumapaikkana toimii Logomon uudistettu teatteritila.

entry-image

Teppo Mäkysen johtama 3TM julkaisee debyyttialbuminsa

Rumpali-tuottajan uusi musiikki heijastelee miehen kiinnostusta kokeellista elektronista musiikkia kohtaan. Mäkynen yhdistää sulavasti akustisen jazztrion, samplet ja elektroniset soundit. 3TM:n Form -albumilta lohkaistu kappale ”Five New Dukes” sekä Mäkysen ohjaama musiikkivideo on jo julkaistu aiemmin, kun Form-albumi saapuu kauppoihin CD:nä ja diginä tänään. Vahva audiovisuaalinen teema jatkuu myös levynkansissa, jonka kuvat ovat niin ikään Mäkysen käsialaa.