Ajankohtaista

Ajankohtaista -sivulla julkaistaan jazzalan tiedotteita ja ilmoituksia sekä kiinnostavia artikkeleita ja blogipostauksia.

 


entry-image

Turku Jazz Festival täyttää kaupungin musiikilla koko loppuviikon ajan!

Torstaina 5.3. pyörähtää käyntiin toden teolla Suomen toiseksi vanhin jazztapahtuma, Turku Jazz Festival. Avajaiskonsertissa Bar Ö:ssä nautitaan Ville Herralan hypnoottisesta soolobassokonsertista sekä kuullaan miten jazzlisko Fredator svengaa yhdessä saksofonisti Max Zengerin kanssa. Viikonlopun pääkonsertit Logomossa on loppuunmyyty!


entry-image

Pope Puolitaival Nordic4 lähtee Suomen kiertueelle 23. maaliskuuta

Jazzperinteen paletista rohkeasti ammentava Pope Puolitaival Nordic4 konsertoi maalis–huhtikuussa ympäri Suomea. Viime syksynä julkaistun Northern Resonance -albumin tarinallinen kokonaisuus herää eloon yhdeksän kaupungin kiertueella. Kiertue on Creatikan ja Suomen Jazzliiton yhteistuotanto.


entry-image

Uusi kansainvälinen Jazz Finland Residency aloittaa toimintansa

Suomen Jazzliitto, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä, UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Muusikkojen liitto aloittavat uuden kansainvälisen jazzalan residenssitoiminnan Helsingissä. Jazz Finland Residency on korkeatasoinen jazzalan kutsuvierasresidenssi muusikoille, säveltäjille ja kapellimestareille. Suomen Jazzliiton koordinoima ja hallinnoima residenssi kutsuu vuosittain Suomeen kaksi kansainvälistä artistivierasta 1-2kk mittaiselle residenssijaksolle. Residenssi on suunnattu alan huipuille sekä lupaaville tulokkaille.


entry-image

Django Collective Helsinki julkaisee odotetun debyyttinsä maaliskuussa

Django Collective Helsinki on saanut odotetun debyyttinsä valmiiksi. Eurooppalaisen akustisen swingin, gypsy jazzin ystäviä hemmotellaan 12.3.2020 julkaistavalla albumilla "Do Standards". Se sisältää yhtyeen oivaltavia ja omaperäisiä sovituksia genren standardeista ja harvemmin kuulluista teoksista swingin kulta-ajoilta. Valloittavan lisäsävynsä musiikille antaa hunajaisesti soiva Jousikaiku -jousikvartetti.
entry-image

Sointi Jazz Orchestra käynnistää maaliskuussa oman klubin Musiikkiteatteri Kapsäkissä

Rajoja rikkovista ulostuloistaan tunnettu Sointi Jazz Orchestra käynnistää maaliskuussa oman klubin Musiikkiteatteri Kapsäkissä. Sointi Jazz Orchestra -klubit ovat teemallisia kokonaisuuksia, joihin yhtye kutsuu vieraaksi kiinnostavia ja ajankohtaisia säveltäjä- ja solistivieraita. Keikan lisäksi klubi-iltoina voi osallistua illan teemaa ja taustoja käsittelevään keskustelutilaisuuteen ravintola Bistro K:ssa. Sointi Jazz Orchestran ensimmäinen klubi-ilta Musiikkiteatteri Kapsäkissä tuo yhteen merkittävät suomalaiset big band -teokset ja loistavat saksofonisolistit.entry-image

Jazz-Emma Aleksi Tuomarila Trion levylle 'Sphere'

Vuoden 2019 Emma-palkinnot jaettiin lauantaina 8.2.2020 Emma-gaalassa. Vuoden Jazz -kategoriassa voittajaksi valittiin Alexi Tuomarila Trion uusin levy Sphere, joka on julkaistu Edition Records levy-yhtiölle. Yhtyeeseen kuuluvat pianisti-säveltäjä Alexi Tuomarilan lisäksi rumpali Olavi Louhivuori ja norjalainen basisti Mats Eilertsen. Palkitulla levyllä vierailee myös trumpetisti Verneri Pohjola.