Ajankohtaista

Ajankohtaista -sivulla julkaistaan jazzalan tiedotteita ja ilmoituksia sekä kiinnostavia artikkeleita ja blogipostauksia.

 entry-image

Elojazzin juhlafestivaali käynnistyy Oulussa

30. kertaa järjestettävän Elojazz-festivaalin lavoille nousee tällä viikolla viiden päivän aikana yli 150 muusikkoa. Niin perjantaina, lauantaina kuin sunnuntainakin nähdään ja kuullaan isoja kokoonpanoja, kun UMO, Timo Lassy Band & Ricky-Tick Big Band Brass sekä Oulu All Star Big Band tanssittavat juhlayleisöä. Big band -katraan täydentää tulevaisuuden big band -tähtiä vilisevä Oulu Youth Jazz Orchestra.


entry-image

Uusi Suvilahti Jazz avaa vilkkaan Jazz-Espa-viikon sunnuntaina 29.7.

Vuosittainen Jazz-Espa valtaa itäisen Esplanadin puiston 30.7.–4.8., jolloin Espan ulkolavalla kuullaan lähes 20 eri kokoonpanoa kolmessa kattauksessa. Tänä vuonna Jazz-Espan rinnalla nähdään myös avajais- ja päätösklubit ravintolalaiva Merikerholla uuden Suvilahti Jazz -tapahtuman myötä.


entry-image

Jukka Iisakkilan The Breed saapuu avaamaan Validi Karkian syyskauden

Porilainen Validi Karkia -klubi julkistaa syksyn monipuolisen ja kansainvälisen 17 iltaa sisältävän konserttiohjelmistonsa. Kauden avaa 1.8. paremmin kansainvälisesti arvostettuna kapellimestarina tunnettu Jukka Iisakkila sähkökitaran varressa. Hänen johtamansa The Breed uppoutuu Pekka Pohjolan säveltuotantoon. Yhtyeessä vaikuttavat myös Absoluuttisen Nollapisteen kitaristi Aki Lääkkölä sekä bassomeedio Jaan Wessman.


entry-image

Jarmo Saari Republic julkaisee uutta musiikkia

Kitaristi ja multi-instrumentalisti Jarmo Saaren Republic-yhtye julkaisee Helsinki mavericks -nimeä kantavan EP:n 13.7. Kyseessä on kvartetin ensimmäinen julkaisu saksalaisella Membran-levy-yhtiöllä, ja samalla avaus kansainvälisille markkinoille. Yhtye esiintyy julkaisukeikalla Pori Jazzissa 19.7.


entry-image

Jazz City Turun syysohjelma on valmis!

Flame Jazz ja Turku Jazz Orchestra hemmottelevat jälleen jazzinnälkäisiä kansainvälisen tason konserteilla koko syksyn täydeltä! Ohjelmassa on upeita ruotsalaislaulajia, Itämeren suojelua, shakkia, nuoria lahjakkuuksia, tilausteos big bandille ja paljon muuta.


entry-image

Live at We Jazz -videosarja saa jatkoa

Toisen tuotantokauden seitsemän jaksoa on kuvattu soundcheck-tilanteissa Helsingin We Jazz -festivaalilla joulukuussa 2017. Tänään julkaistavassa ensimmäisessä jaksossa esiintyy Black Motor. Uudet Live at We Jazz -jaksot on ohjannut ja kuvannut Petri Luukkainen.


entry-image

Baltic Jazz festivaalia juhlitaan ensi viikolla

31. Baltic Jazz festivaali järjestetään Saaristomeren rannalla Taalintehtaalla ensi viikolla 6.-8.7, mutta festivaali aloitetaan perinteisellä Varaslähdöllä Kasnäsissa jo torstaina 5.7. Festivaaliviikonloppu tarjoaa 23 eri ohjelmanumeroa Taalintehtaalla, joita saapuu esittämään lähes 200 eri artistia. Itse festivaaliviikonloppua on valmistelemassa 15 eri ryhmänjohtajaa sekä reilusti yli 100 vapaaehtoistyöntekijää.


entry-image

Jazzliiton kevään 2019 kiertueet on valittu

Ensi keväänä kiertueille lähtee yhteenlaskettuna kuusi kovaa kokoonpanoa. Joukossa on konkareita ja tulokkaita, rockvaikutteita ja taidemusiikkia, kaikkea nykyjazzin sateenkaarelta. Jazzliitto tuottaa itse tai on tuotantokumppanina näissä viidessä kiertueessa. Mukana on jälleen myös monivuotisen yhteistyön hedelmä, suomalais-ranskalainen tuplakiertue Vapaiden äänien järjestämänä.


entry-image

30. Lahden Jazztorilla monipuolinen tarjonta

Vuodesta 1989 katkeamatta järjestetty Lahden Jazztori tarjoaa syyskuun viimeisellä viikolla rytmimusiikkia laajalla kirjolla. Big band -perinteitä pidetään yllä, minkä lisäksi ohjelmistossa on mukana muun muassa jazzelokuvaa.