Ajankohtaista

Ajankohtaista -sivulla julkaistaan jazzalan tiedotteita ja ilmoituksia sekä kiinnostavia artikkeleita ja blogipostauksia.

 entry-image

Vuoden 2021 Pori Jazzin ensimmäiset 18 esiintyjää julkaistu

Pori Jazz on julkaissut 18 ensimmäistä ensi vuoden esiintyjäänsä, joiden joukosta löytyvät muun muassa yhdysvaltalainen megatähti John Legend, brittiartisti Emeli Sandé sekä jazzlegenda Chick Corea. Ensi vuoden heinäkuussa järjestettävän festivaalin pääsyliput ovat nyt myynnissä.
entry-image

Jazz-Espa järjestetään Espan lavalla heinäkuun lopussa poikkeusjärjestelyin

Suomen Jazzliiton vuosittain järjestämä Jazz-Espa-konserttisarja järjestetään Espan lavalla aiemmin ilmoitetun mukaisesti 27. heinäkuuta – 1. elokuuta. Koronaepidemian johdosta tapahtuma järjestetään erityisjärjestelyin, joilla varmistetaan turvallinen tapahtuma niin yleisölle kuin artisteille. Espan lavaa hallinnoiva Savoy-teatteri aloittaa konserttitoiminnan lavalla 1. heinäkuuta. 


entry-image

We Jazz julkaisee Otis Sandsjön odotetun uuden levyn 24.7.

Y-OTIS 2 on jatkoa Berliinissä vaikuttavan ruotsalaisartistin menestysdebyytille Y-OTIS. Uuden, kymmenen kappaletta sisältävän albumin tuotannosta vastaa Koma Saxo -projektista tuttu tuottaja-basisti Petter Elhd. We Jazz Records julkaisee Y-OTIS 2 -albumin 24. heinäkuuta vinyylinä, CD:nä ja digitaalisesti. Julkaisukeikka on luvassa joulukuun We Jazz -festivaalilla.entry-image

Tuomo julkaisee uuden EP:n perjantaina 26.6. – Quarantine Music 1 kypsyi studiossa korona-aikana

Quarantine Music 1 on ensimmäinen julkaisu Tuomo Prättälän poikkeusoloissa käynnistämästä projektista ja avaa samalla Prättälän oman levymerkin, Polygamy Recordsin katalogin. Pandemian aikana päiväkirjanomaisesti kirjoitetuista kappaleista koostettu digi-EP näkee päivänvalon perjantaina 26.6. Julkaisulla vierailevat kitaristi Jarmo Saari, räppäri Tommy Lindgren ja lyömäsoittaja Aarne Riikonen.entry-image

Jazz herää henkiin Salon kylillä kolmen konsertin kiertueella

SaloJazz järjestää heinä-elokuun vaihteessa kolmen jazz-konsertin kesäkiertueen, joka suuntautuu Salon idyllisiin kyliin. Kevään ja alkukesän koronan peruuttamien konserttien jälkeen uudelleen käynnistyvä tapahtumatuotanto vie konsertteja Salon keskustan ulkopuolelle. Tapahtumapaikkoina ovat Matildankartano Mathildedalissa, Café Vinssi Förbyssä ja Rikalanmäki Halikossa. Konsertteja yhdistävinä teemoina ovat jazzmusiikin lisäksi kylät ja lähiruoka.