Ajankohtaista

Ajankohtaista -sivulla julkaistaan jazzalan tiedotteita ja ilmoituksia sekä kiinnostavia artikkeleita ja blogipostauksia.

 entry-image

Viapori Jazz käynnistyy tänään

Suomenlinnan oma jazzfestivaali Viapori Jazz järjestetään perinteisesti elokuussa 20.-24.8.2019. Festivaali käynnistyy loppuunmyydyllä Jazz Meets Tango -konsertilla Tenalji von Fersenissä. entry-image

Helsingistä elinvoimainen, kansainvälinen ja monimuotoinen jazzkaupunki

Jazz-Espan avajaispäivä 29.7.2019 aloitettiin paneelikeskustelulla, jossa visioitiin jazzin tulevaisuutta Helsingissä. Keskusteluun osallistuneet panelistit edustivat alaa niin muusikoiden, tapahtumajärjestäjien, orkestereiden, koulutuksen kuin kaupunginkin näkökulmasta. Aika jazzkentän omille tulevaisuusvisioinneille on nyt erinomainen, sillä Helsingin kaupunki työstää parhaillaan omaa taide- ja kulttuurivisiotaan vuosille 2020-2030. ”Haastaisin jazzkenttää pistämään paremmaksi ja tekemään vielä ravistelevamman vision, mitä me visiotyöryhmänä osaamme tehdä”, rohkaisi paneelissa mukana ollut Helsingin taide- ja kulttuurivisiotyöryhmän puheenjohtaja ja HKO:n intendentti Aleksi Malmberg. Millainen jazzkaupunki vuoden 2030 Helsinki voisi villeimmissä visioissamme olla?
entry-image

Elojazz jatkuu Oulussa sunnuntaille

Elojazz pyöräytti uuden vuosikymmenen käyntiin torstaina. 31. kertaa järjestettävä festivaali käynnistyi jo perinteeksi muodostuneella avajaiskonsertilla Tuiran kirkossa. Pääkonsertit järjestetään tuttuun tapaan Prunnitorilla Rauhalan pihapiirissä perjantaina ja lauantaina. Festivaaliohjelman täydentävät Jazzpuisto, ilmaiskonsertit Jumprun patiolla sekä Tuban Jazzbrunssi.entry-image

Pori Jazz soi Kirjurinluodossa 54. kerran

Pori Jazz valtaa Kirjurinluodon 54. kertaa heinäkuun 12.-20. päivä.  Festivaalialueen pääsymaksullisten konserttien lisäksi viikon aikana Jazzpuistossa pääsee kuulemaan monia tasokkaita artisteja ilmaiseksi. Ohjelmistossa on niin kansainvälisiä, kuin suomalaisia ajankohtaisia jazzin, soulin ja funkin tähtiä.


entry-image

Kalottjazz & Blues tuo laadukasta livemusiikkia Tornioon

Kalottjazz & Blues-festivaali tarjoaa tasokasta musiikkia kaikille jazzin ja bluesin ystäville Aineen taidemuseon viheralueella, Tornionjoen ja valoisien kesäiltojen äärellä. Jazz- ja blues-musiikista nautitaan usealla eri lavalla ja oheisohjelmaa löytyy koko perheelle.