Ajankohtaista

Ajankohtaista -sivulla julkaistaan jazzalan tiedotteita ja ilmoituksia sekä kiinnostavia artikkeleita ja blogipostauksia.

 entry-image

Freelancemuusikot ry:n vuoden 2019 stipendi saksofonisti Linda Fredrikssonille

Freelancemuusikot ry:n vuoden 2019 stipendi on myönnetty saksofonisti Linda Fredrikssonille. Fredriksson toimii musiikkikentällä laaja-alaisesti solistina, yhtyemuusikkona, säveltäjänä ja bändiliiderinä sekä Suomessa että kansainvälisesti. Hän on soittanut uransa aikana niin Mopo-trion, Ricky-Tick Big Bandin kuin Ultra Bran riveissä, Sinfonia Lahden solistina sekä lukuisissa muissa kokoonpanoissa.


entry-image

Nykykansanmusiikin huiput yhdistävät voimansa Henna-Maija Vannemaan Haave-albumilla

Nykykansanmusiikin huiput yhdistävät voimansa Henna-Maija Vannemaa Quartetin uudella levyllä. "Haave"-albumi ilmestyy itsenäisyyspäivän aattona 5.12. Vuoden harmonikkataitelijaksi tänä vuonna valitun Vannemaan johtaman yhtyeen musiikki koostuu uusista, melodisesti koukuttavista originaalisävellyksistä, jotka yhdistelevät suomalaisittain kaihoisaa nykykansanmusiikkia, ranskalaista katujazzia ja tangorytmiikkaa.
entry-image

We Jazz -festivaali käynnistyy sunnuntaina

Kansainvälisesti arvostettu We Jazz -festivaali esittelee inspiroivan kattauksen jazzmusiikkia Helsingissä, Tampereella ja Tallinnassa 1.–8. joulukuuta. Seitsemättä kertaa järjestettävän tapahtuman ohjelmistossa mukana ovat mm. Maria Faust Machina, Elliot Galvin, Koma Saxo, ADHD, Muriel Grossmann, Terkel Nørgaard, Ralph Alessi, Oddarrang, Timo Lassy & Teppo Mäkynen sekä Katu Kaiku.